Članak

Ligata: Džeko ima povredu medijalnog kolateralnog ligamenta koljena, čeka magnetnu rezonancu

Nakon jučerašnjeg poraza reprezentacije BiH od Španije (3:1) uzburkane su strasti, ne toliko zbog poraza, jer društvene mreže bruje o izlasku Edina Džeke iz igre u 20. muniti, te crvenog kartonu Emira

Nakon jučerašnjeg poraza reprezentacije BiH od Španije (3:1) uzburkane su strasti, ne toliko zbog poraza, jer društvene mreže bruje o izlasku Edina Džeke iz igre u 20. muniti, te crvenog kartonu Emira Spahića, piše Patria.

Počele se šepkulacije da Džeko nije porvijeđen, što je danas demantirao jsmin Ligata, portparol Edina Džeke, bh. kapitena.

- Edin Džeko je u utakmici protiv Španije zaradio povredu medijalnog kolateralnog ligamenta koljena, zbog koje je već ove sezone pauzirao gotovo mjesec. Edin je naime dobio udarac u desnu nogu, sličan onome koji je već ove sezone dobio u utakmici između Rome i Carpija u Seriji A i očekuje ga pauza.  Sutra, a najkasnije do kraja sedmice, će uraditi magnetnu rezonancu kako bi se utvrdio tačan stepen povrede i vrijeme oporavka. Insinuacije da je izašao bez razloga su neargumentovane i netačne, s obzirom na to da se ostankom na terenu rizikovala taže povreda. 
Uz to, Džeko nije bio ni planiran za put u Japan – kaže Ligata.

#Sport