Članak

Ademaj: Nisam smijenila direktoricu Sebiju Izetbegović

Ministrica zdravstva Kantona Sarajevo Zilha Ademaj na današnjoj sjednici Skupštine KS osvrnula se na „dokument“ koji je u petak 27. maja osvanuo polijepljen na nekoliko odjela UKCS, piše novinska agen

Ministrica zdravstva Kantona Sarajevo Zilha Ademaj na današnjoj sjednici Skupštine KS osvrnula se na „dokument“ koji je u petak 27. maja osvanuo polijepljen na nekoliko odjela UKCS, piše novinska agencija Patria.

Također, taj „dokument“ koji je navodno zahtjev Ministarstva zdravstva, a u čijem je potpisu ministrica Ademaj, zahtjev je za smjenu direktorice UKCS dr. Sebije Izetbegović i Upravnog odbora ove zdravstvene ustanove.

- Odgovorno tvrdim da je riječ o falsificiranom dokumentu u kojem se navodi smjena direktorice Izetbegović i Uprave UKCS, zbog navodno izazvanog haosa u zdravstvu u Kantona Sarajevo, izazivanja opasnosti po građane i slično. Radi se o skeniranom dokumentu i mom falsificiranom potpisu - to se jasno vidi, kazala je ministrica Ademaj.

- Poduzet ću sve zakonske mjere da se ispita navedeni slučaj, jer se radi o krivotvorenju dokumenata, što predstavlja krivično djelo, poručila je Ademaj.

Također, ona je rekla da joj je simptomatično što se sadržina tog „dokumenta“ gotovo poklapa sa sadržajem dopisa koji je njoj kao ministrici upućen iz Ljekarske komore KS, nakon čega je ona baš taj dan sazvala sastanak sa direktorima svih zdravstvenih insitucija u Kantonu Sarajevo, a zbog rješavanja određenih problema.

Ovaj „dokument“ od petka, kada je i polijepljen na klinikama UKCS, počeo je da kruži i društvenim mrežama. 

#BiH