Članak

Sajam zapošljavanja 2. septembra ispred BBI centra

Sajam zapošljavanja bit će održan u petak 02. septembra na Trgu djece Sarajeva ispred BBI centra u Sarajevu, u periodu od 10 do 16 sati.

JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo organizira Sajam zapošljavanja koji ima za cilj na jednom mjestu prezentirati potrebe poslodavaca za radnom snagom i povezati poslodavce sa potencijalnim uposlenicima, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Sajam zapošljavanja bit će održan u petak 02. septembra na Trgu djece Sarajeva ispred BBI centra u Sarajevu, u periodu od 10 do 16 sati.

Tokom razgovora sa poslodavcima, nezaposlene osobe imaju priliku da se predstave, iznesu svoje profesionalne karakteristike, ostave dobar utisak i lično predaju prijavu za zaposlenje i radnu biografiju (CV) za veći broj slobodnih poslova, prema vlastitom izboru.

Nezaposlenim licima, ali i osobama koje žele promijeniti posao 40-tak poslodavaca koji sudjeluju na sajmu ponudit će između 400 i 500  radnih mjesta, od niže do visoke stručne spreme, raznih profila.

U sklopu Sajma zapošljavanja i ove godine održat će se i okrugli sto "Koja je obostrana odgovornost i privatnih i javnih institucija u procesu smanjenja stope nezaposlenosti u Kantonu Sarajevo?“

Sajam će otvoriti direktor Službe za zapošljavanje KS Midhat Osmanbegović.

#Biznis