Članak

Samo je nebo granica za plakatiranje: Abdulah Skaka „popeo se“ na vrh bandere

Kandidati SDA za Općinsko vijeće Stari Grad pobrinuli su se da njihovi plakati tzv. sendviči budu postavljeni na vrh bandere.

Gdje god nađeš zgodno mjesto ti plakat zalijepi, krilatica je SDA Stari Grad u završnici predizborne kampanje za lokalne izbore, piše novinska agencija Patria.

Prije nekoliko dana aktuelni načelnik sarajevske općine Stari Grad i nezavisni kandidat za načelnika Ibrahim Hadžibajrić upozorio je javnost na trend nezakonitog plakatiranja na prostoru ove općine.

-Niko od onih čiji se plakati lijepe na bandere, drveća ili postavljaju čak i u glavnoj ulici kroz Stari Grad nije uputio zahtjev općinskim službama za izdavanje dozvole. To znači da im ne pada na pamet da plate korištenje javne površine. U tome prednjači SDA Stari Grad. Općinska inspekcija je stalni na terenu, ali sami ne mogu završiti posao, stoga očekujem od Kantonalne i Federalne inspekcija da se uključe u ove nezakonitosti, kaže Hadžibajrić.

Tako je ulica Safvet-bega Bašagića, u srcu Baščaršije, jutros osvanula sva u zelenoj boji.

Kandidati SDA za Općinsko  vijeće Stari Grad pobrinuli su se da njihovi plakati tzv. sendviči budu postavljeni na vrh bandere.

Nosilac liste Abdulah Skaka „popeo se“ na sami vrh. Nema dalje! Visinski rekorder je ovogodišnjih lokalnih izbora u plakatiranju. 

#BiH