Članak

Izborna demokratija ili nešto drugo: Kako Ajnadžić ostaje sam na banderi?

"Izborna demokratija sinoć i jutros. Ima li kakve razlike? Meni je nešto čudno. A Vama?" – post je koji kruži Facebook-om a na slici je prikazana bandera uslikana poslijepodne 28. septembra, i fotogra

"Izborna demokratija sinoć i jutros. Ima li kakve razlike? Meni je nešto čudno. A Vama?" – post je koji kruži Facebook-om a na slici je prikazana bandera uslikana poslijepodne 28. septembra, i fotografisana 29. septembra u jutarnjim satima, piše Patria.

Na istoj banderi postavljeni su plakati Nedžada Ajnadžića, kandidata SDA i SBB-a za načelnika općine Centar Sarajevo i Samera Rešidata, kandidata za načelnika Centra te kandidata DF-a za Općinsko Vijeće Edina Abdurahmanovića. Tako je izgledao stub električne energije 28. septembra, a onda ujutru plakati DF-ovih kandidata su uklonjeni, ali Ajnadžić je ostao da „visi“.

Tako su građani Centra s pravom se zapitali ima li izborne demokratije i za koga to rade komunalni inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, koji na osnovu nadležnosti koje imaju prema Zakonu o komunalnoj čistoći uklanjaju nelegalne plakate.

Inače, dosad su izdali 63 rješenja političkim subjektima da u roku od 24 sata uklone plakate s mjesta koja nisu predviđena, a radi onemogućavanja nepropisnog plakatiranja u Kantonu Sarajevo.

#BiH