Članak

Durak pisao Konakoviću: Da li biste došli na moj predizborni skup, kao što hodate po skupovima SDA

Nezavisni kandidat za načelnika općine Ilijaš Enes Durak pisao je premijeru Kantona Sarajevo Elmedinu Konakoviću, upozoravajući ga „da nije u redu to što posjećuje predizborne skupove SDA dok ostale s

Nezavisni kandidat za načelnika općine Ilijaš Enes Durak pisao je premijeru Kantona Sarajevo Elmedinu Konakoviću, upozoravajući ga „da nije u redu to što posjećuje predizborne skupove SDA dok ostale skupove ignoriše, jer je on premijer čiju vladu finansiraju svi građani, bez obzira na stranačku opredjeljenost“.

Durakovo pismo NAP prenosi u cjelosti:

Poštovani premijeru Elmedine Konaković.

Moje ime je Enes Durak, nezavisni sam kandidat za načelnika općine Ilijaša na izborima 2. oktobra. Želim Vas pitati da li i ja imam pravo da se u predizbornoj kampanji koristim novcem i resursima Kantona Sarajevo, kao što Vi koristite te resurse da promovište kandidate SDA za predstojeće izbore.

Pitam se, ako bih Vas pozvao da dođete na moje druženje sa sugrađanima, da li biste došli? Nešto razmišljam, ne bi bilo razloga da odbijete poziv. Gorivo i vrijeme biste naplatili iz istih izvora kao kada promovišete stranačke kolege. A taj izvor, znate i sami, punimo svi, i Ilijašani koji mene podržavaju, i ja zajedno sa njima. Dakle, svi punimo budžet i svi imamo pravo na njega. A, siguran sam da znate da je netransparentna potrošnja javnih sredstava krivično djelo.

Kad Vam već pišem, želim da Vam se zahvalim za ono što ste uradili za Osnovnu školu u Srednjem.

Još bih samo da Vas podsjetim da je škola u Srednjem adaptirana novcem Svjetske banke. A novac Svjetskoj banci ćemo vraćati moji Ilijašani i ja. Dakle, na koncu će biti veća zasluga za obnovu te škole mojih sugrađana i mene, nego Vas i Vaših stranačkih kolega, pa bih vas zamolio da malo povedete računa kada javno ili u društvu pričate o svojim i uspjesima svojih stranačkih kolega. Nemojte zaboraviti da teret tih uspjeha ide preko leđa građana Kantona Sarajevo.

Uvaženi premijeru, želim da Vam se zahvalim i na tome što ste pokrenuli nekoliko infrastrukturalnih projekta na području Ilijaša, iako neki od njih nisu bili ni planirani za ovu godinu. Te projekte ste pokrenuli pred izbore kako biste se dodvorili građanima i na vlasti ostavili vašeg stranačkog kolegu gospodina Akifa Fazlića. Hvala Vam zbog toga u ime mojih Ilijašana i moje ime, bez obzira kakve su Vam bile namjere, imat ćemo barem malo koristi od Vas.

Uvaženi premijeru, kada je počela agresija na Bosnu i Hercegovinu, stao sam pred moje borce i počeo podjednako komandovati svima, ne odvajajući i ne favorizirajući niti jednog od njih. Cilj nam je svima bio osloboditi zemlju od neprijatelja. Danas su također teška vremena za našu zemlji, ali me čudi da se Vi starate samo za Vaše stranačke kolege i simpatizere Vaše stranke, a na druge često zaboravite. Ne pravi se društvo, premijeru, na raslojavanju i nepotizmu.

S poštovanjem
Enes Durak
Nezavisni kandidat za načelnika Ilijaša

#BiH