Članak

Hodžić: DF nudi listu na kojoj je 60 posto mladih i uspješnih ljudi, za Stari Grad kakav želiš

Završni predizborni skup kandidata Demokratske fronte za općine Centar i Stari Grad bit će održan večeras u 19 sati u Bosanskom kulturnom centru.

Na predstojećim lokalnim izborima prvi put moguće je glasati i za kandidate Demokratske fronte s obzirom da je stranka formirana 2013. godine. Prema provedenim anketama Demokratska fronta je među vodećim strankama  kada je u pitanju rezultat na izborima, piše novinska agencija Patria.  

Za načelničke pozicije predložili su 21 kandidata od čega četiri žene, a podržavaju i određeni broj nezavisnih kandidata. Za općinska i gradska vijeća te skupštine općina imaju više od 1.500 kandidata od kojih su više od 40% žene i isto toliko mladih.  

Tamo gdje DF nema svog kandidata za načelnika /gradonačelnika ili ne podržava zajedničkog nezavisnog kandidata, vrlo je važno, naglašavaju iz ove stranke, dobiti što veći broj vijećnićkih mandata.

U Starom Gradu Demokratska fronta predložila je 32 kandidata za Općinsko vijeće. U predizbornom programu poručuje da općinske strukture moraju u punom stopostotnom kapacitetu postati servis građana.

Također, vijećnici DF-a koji budu djelovali u Općinskom vijeću iskoristit će slobodne općinske prostore u Starom Gradu te ih po povoljnim cijenama zakupa dati na korištenje demobilisanim borcima i invalidima rata koji su u teškoj materijalnoj situaciji.

-Demokratska fronta se na ovim lokalnim izborima pojavljuje prvi put. Potrebna nam je podrška građana za program koji smo pripremili i ne mislimo se priklanjati nikome da bi trgovali rukama koje nam građani povjere jer to su ruke i budućnost svih nas i naše djece za život kakav želimo, kaže za NAP Hamed Hodžić, nosilac liste DF za Općinsko vijeće Stari Grad.

-Mladima se mora dati više šanse, jer mladi su jako važan resurs i nosioci su razvoja Općine. Svi zajedno trebamo raditi na tome da zadržimo mlade u Starom Gradu, stvoriti uvjete da započnu vlastiti biznis. Kao vijećnik zalagat ću se za transparentnost rada, dostupnost 24 sata i svakodnevnu komunikaciju sa građanima, pojašnjava Hodžić.

Naglašava da poslije izbora DF neće odbaciti program koji nudi „da bi šakom i kapom uzimali vijećničke paušale i privilegije“.

-Nudimo listu dokazanih, sposobnih, privatno i poslovno uspješnih ljudi. Nudimo energičnu listu sa preko 60% mladih i uspješnih ljudi. Naša lista, čiji sam nosilac ima dovoljno hrabrosti i ideja da se uhvati u koštac sa svim problemima i to smo predstavili u našem programu koji ima 12 tačaka.

Ne možemo zadržati mlade ako im ne damo priliku, ne možemo više izdvajati za socijalne kategorije ako ne osnažimo budžet, moramo se pozabaviti korupcijom ako želimo privući investicije, reorganizirati administraciju, pomoći boračkoj populaciji i penzionerima, bolesnim, poboljšati infrastrukturu..., navodi Hodžić.

On poziva građane da 2. oktobra svoj glas daju kandidatima DF koji će opravdati njihovo povjerenje uz poruku „za Stari Grad kakav želiš“.

Završni predizborni skup kandidata Demokratske fronte za općine Centar i Stari Grad bit će održan večeras u 19 sati u Bosanskom kulturnom centru.

#BiH