Članak

Hadžibajrić: Tužit ću Handanagića za teške optužbe i prozivanje da stojim iza bombaškog napada

Prema pisanju pojedinih medija motiv za ovaj napad krije se u činjenici da je sin Halida Solakovića, Nermin bio svjedok u slučaju ubistva Vedada Bajrice.

Sinoć je na kuću Halida Solakovića, kandidata Građanskog saveza za načelnika sarajevske općine Stari Grad bačena eksplozivna naprava. U eksploziji nije bilo povrijeđenih, piše novinska agencija Patria.

Suad Handanagić kandidat koalicije SBB-SDA za načelničku poziciju iznio je teške optužbe na račun aktuelnog načelnika i nezavisnog kandidata Ibrahima Hadžibajrića.

Handanagić je u izjavi za N1 izrazio zabrinutost za sigurnost njega i porodice.

-Poslije ovoga sam lično zabrinut za svoju sigurnost i ne bi me iznenadilo da krugovi aktuelnog načelnika isto tako pokušaju uraditi i meni, kazao je Handanagić.

U izjavi za novinsku agenciju Patria Hadžibajrić je kazao da će tužiti Suada Handanagića za klevetu.

- Prljava kampanja koja se vodi protiv mene bjesomučno sada je prevršila svaku mjeru. Od čovjeka koji je bio spreman da mijenja adresu stanovanja, što su podržale određene političke partije, čovjeka koji kontinuirano iznosi gnusne laži na moj račun više me ništa ne može iznenaditi. Sudskim putem ću tražiti da snosi posljedice i on, ali i oni koji su ga nagovorili da mene optužuje, kazao je Hadžibajrić.

Prema pisanju pojedinih medija motiv za ovaj napad krije se u činjenici da je sin Halida Solakovića, Nermin bio svjedok u slučaju ubistva Vedada Bajrice te je tokom sudskog postupka kazao da je 4. novembra 2015. godine u avliju porodične kuće Solakovića također bačena eksplozivna naprava koja se tada nije aktivirala.  

#BiH