Članak

Počeo Kolegij SDA: Niko nije bio raspoložen za izjave o Radončiću

Radončić je danas nastavio svoje svjedočenje ali danas nije imenovao pripadnike bošnjačke mafije navodeći kako ne bi komplicirao političke prilike u BiH.

U Centrali Stranke demokratske akcije počela je sjednnica Kolegija SDA, a članovi nisu bili raspoloženi davati izjave prije same sjednice, javlja reporter bh. novinske agencije Patria.

Iako su novinari insistirali da Bakir Izetbegović kaže svoj stav u vezi sa svjedočenjem Fahrudina Radončića na Kosovu on je kazao da će o tome govoriti nakon sjednice i da će to upravo biti jedna od tema današnje sjednice Kolegija.

Podsjećamo, Radončić je tokom svjedočenja u petak na Kosovu kazao da je za ubistvo Ramiza Delalića Ćele odgovorna "bošnjačka državna mafija".

Nakon toga reagirali su iz SDA navodeći da su "zaprepašteni izrečenim insinuacijama i tendencioznim tvrdnjama koje je on iznio prilikom svjedočenja pred sudom u Prištini."

- Posebno su nedopustive, i zbog toga ih sa prezirom odbacujemo, netačne i zlonamjerne konstatacije izrečene u vezi sa ulogom rahmetli Alije Izetbegovića. Uvijek i nanovo nas šokira spoznaja o spremnosti Radončića da negira relevantne historijske činjenice, omalovažavajući kolektivnu memoriju bošnjačkog naroda i žrtvujući njegove svetinje – saopćeno je iz SDA.

Radončić je danas nastavio svoje svjedočenje ali nije imenovao pripadnike bošnjačke mafije navodeći kako ne bi komplicirao političke prilike u BiH.  

#BiH