Članak

Šuman: Želim da A selekcija bude lokomotiva koje će povući ostale

Selektor Bilal Šuman kazao je da se tim kompletira i da A selekcija bude lokomotiva koja će povući sve ostale selekcije.

Uoči sutrašnjeg puta u Španiju u prostorijama hotela “Hills” na Ilidži održana je konferencija za medije rukometne reprezentacije BiH uoči utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Valladolidu protiv Španije 2. novembra, piše Patri.

Selektor Bilal Šuman kazao je da se tim kompletira i da  A selekcija bude lokomotiva koja će povući sve ostale selekcije.

- U Španiji želim da pokažemo emociju, volju, htijenje i motiv, što smatram da imamo. Mislim da su igrači došli motivisani, znaju zašto su ovdje i šta ustvari žele. Disciplina u igri će biti veoma važna, naročito protiv Španije, u svakom momentu moramo znati šta radimo i zašto to radimo. Isto tako ima segmenata igre koje na treninzima nećemo moći proći, ali igrači imaju dovoljno iskustva i znanja, pa možemo biti spremni  kazao je Šuman.

Šuman je naveo da je selekcija Španije dobila novog selektora ali i igrače te da nisu uigrani kao tim. 

Reprezentativac Mirsad Terzić kazao je da su svi igrači došli da probaju napraviti iskorak. Kapiten Nikola Prce je kazao da se neće predavati u utakmici sa Španijom.

- Probleme nam stvaraju i kasniji dolasci igrača na okupljanje, ali se nadam da možemo odigrati dobro i onda se okrenuti Austriji. Meč protiv Austrije je jedan od najvažnijih, ako pobijedimo, možemo puno toga riješiti. Također, ako izgubimo neće biti kraj - kazao je Prce.

#Sport