Članak

Uprkos službenim odnosima Izetbegovića i Radončića koalicija SDA i SBB-a opstaje

Na pitanje novinara Patrije da li će tražiti izjašnjenje od Radončića i njegovim izjavama na Kosovu ali datim i ranije u Državnom parlamentu dok je bio ministar sigurnosti o bošnjačkoj državnoj mafiji

Nakon više od 4,5 sata završena je sjednica Kolegija SDA na kojoj je razmatrano nekoliko važnih pitanja oko izbora u Stocu i Srebrenici, ali i novonastala situacija nakon svjedočenja Fahrudina Radončića predsjednika SBB na Kosovu gdje je kazao da je za ubistvo Ramiza Delalića Ćele odgovorna „bošnjačka državna mafija“, piše bh. novinska agencija Patria.

Lider SDA Bakir Izetbegović kazao je da on sa Radončićem ima službene i hladne odnose, ali da to ne bi trebalo biti razlog da koalicija SDA i SBB ne opstane. Skoro identičnu poruku nakon svjedočenja na Kosovu uputio je Radončić.

- Kolegij SDA je razmatrao izjave Radončića na sudu na Kosovu te iste najoštrije osudio. Kolegij SDA smatra da bi koalicija SDA-SBB trebala opstati bez obzira na odnose Izetbegović - Radončić. Nećemo ostati nijemi ni dužni kada se izreknu neistine o SDA ni Aliji Izetbegoviću. Sud vjeruje samo činjenicama koje je utvrdio van razumne sumnje. Neka mafija je imala razlog da ukloni Ramiza Delalića Ćelu, a koja je to mafija i ko su te osobe saznat ćemo za nekoliko mjeseci - kazao je Bakir Izetbegović. 

Na pitanje novinara Patrije da li će tražiti izjašnjenje od Radončića i njegovim izjavama na Kosovu ali datim i ranije u Državnom parlamentu dok je bio ministar sigurnosti o bošnjačkoj državnoj mafiji, Izetbegović je kazao da to neće učiniti.

- Bilo bi dobro da Radončić kaže ako se ima šta reći - kazao je Izetbegović.   

#BiH