Članak

Službenici Jedinice granične policije Doljani jučer su od državljanina Italije M.G. (1966.) oduzeli 31,40 grama marihuane prilikom izlaska iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Bijača, prenosi Patria.

Prema naredbi tužioca Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona, državljanin Italije uhapšen je i protiv njega bit će podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

Istog dana na MGP Gradiška prilikom izlaska iz BiH službenici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeverozapad Granične policije BiH oduzeli su špricu napunjenu sa 100 mililitara heroina i pribor za konzumiranje pomenute droge. Otkriveni su graničnom kontrolom bh. državljanina A.R. (1983.) u autobusu koji saobraća na relaciji Sarajevo – Frankfurt. Protiv A.R Tužilaštvu BiH će biti dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašten promet opojnim drogama, saopšteno je iz Granične policije. 

#CrnaHronika