Članak

Novogodišnje želje Novalića: Više radnih mjesta, bolje zdravstvo, socijalna sigurnost...

Povodom Nove godine bh. zvaničnici uputili su brojne čestitke građanima BiH sa željom da 2017. godina bude bolja i prosperitetnija.

Povodom Nove godine bh. zvaničnici uputili su brojne čestitke građanima BiH sa željom da 2017. godina bude bolja i prosperitetnija, piše novinska agencija Patria.

Posebnu poruku za građane ima premijer FBiH Fadil Novalić koji je kazao da su reforme, koje obuhvataju svaki segment društva, jedini način za izlazak iz ekonomskih i socijalnih teškoća.

- Stoga je sasvim jasno da i u 2017. godini moramo odlučno nastaviti započete procese, jer je to naša obaveza i opredjeljenje. To smo dužni radi sadašnjih, ali još više i radi budućih generacija kojima želimo stvoriti uslove da u svojoj zemlji žive od svoga rada. Više radnih mjesta, veća ekonomska i socijalna sigurnost, bolje zdravstvo, savremenije obrazovanje, ciljevi su kojima težimo i koje moramo ostvariti kroz provođenje mjera iz Reformske agende. Na taj način, istovremeno, približavamo Bosnu i Hercegovinu Evropskoj uniji, gdje i pripadamo.

U ubjeđenju da će svako od nas dati doprinos tim ciljevima, svim Bosancima i Hercegovcima naiskrenije čestitam Novu 2017. godinu. Također, želim da predstojeća godina vama i vašim najdražima donese dobro zdravlje, sreću, te vas ispuni optimizmom - kaže se u čestitki premijera Novalića.

Željko Komšić i Demokratska fronta uputili su novogodišnju čestitku u kojoj su poželjeli građanima prije svega dobro zdravlje, veselje i slavlje s porodicama i prijateljima.

- Želimo svim građanima naše zemlje bolje sutra, sutra u kojem će svi imati jednaka prava i dostojanstven život. Naša borba za jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu i bolji život njenih građana će se nastaviti, te se nadamo da će 2017. godina biti godina prosperiteta, stabilnijih odnosa i svjetlije budućnosti - navodi se. 

Potpredsjednik FBiH Milan Dunović

- Svim građankama i građanima upućujem čestitiku povodom Nove 2017. godine. Želim svima dobro zdravlje, sreću, privatni i poslovni uspjeh, i život u miru i slozi. Protekla godina, nažalost, obilježena je različitim sukobima na svjetskom nivou i političkim previranjima u našoj zemlji, te se nadam da će nam sljedeća godina biti godina mira i prosperiteta.

Svima nama prioritet treba da budu mir i stabilnost, dobri odnosi sa komšijama i poboljšanje političke klime koja će neminovno dovesti do ekonomsko-socijalnog napretka. Politički imperativ treba biti obezbjeđenje jednakih prava i dostojanstvenog života svim građanima Bosne i Hercegovine. Iskušenja i prepreka će uvijek biti, ali mi moramo istrajati u svojoj borbi za bolje sutra, moramo graditi društvo ravnopravnosti i jednakosti i sačuvati Bosnu i Hercegovinu, zemlju svih građana koji u njoj žive - navodi se.

#BiH