Članak

Dodik nakon saslušanja u Sarajevu rekao da ne razumije zbog čega je pozvan u Tužilaštvo

Tužitelj Odjela III Tužilaštva BiH ispitao je predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u petak u Sarajevu, nakon što je Dodik dospio pod istragu u predmetu koji se odnosi na krivično djelo neizvr

Tužitelj Odjela III Tužilaštva BiH ispitao je predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u petak u Sarajevu, nakon što je Dodik dospio pod istragu u predmetu koji se odnosi na krivično djelo neizvršenja odluke Ustavnog suda BiH.

Dodik je nakon saslušanja novinarima rekao da ne razumije zašto je uopće pozvan u Tužilaštvo, ali i dalje tvrdi da je istraga koja se vodi politička motivirana ne samo protiv njega, već i, kako je rekao, nekih drugih ljudi, a naročito protiv RS-a.

Dodik je ranije rekao da neće doći u Sarajevo i dati iskaz. Tražio je da bude saslušan na teritoriji Republike Srpske. Nekoliko sedmica kasnije ipak se pojavio u zgradi Tužilaštva BiH u Sarajevu. Tužilaštvo BiH otvorilo je istragu nakon što su vlasti u bh. entitetu Republika Srpska organizirale referendum o proslavi 9. januara, iako je Ustavni sud BiH takav referendum prethodno zabranio, piše NAP.

#BiH