Članak

Iz kladionica Petica Plus i BET-Live najavili zatvaranje poslovnica u Zenici

Prema novoj Odluci o komunalnim taksama, takse za kladionice na području Zenice iznosit će između 30.000 i 50.000 konvertibilnih maraka, za svako uplatno mjesto, ovisno od lokacije kladionice.

Nakon što su vijećnici Gradskog Vijeća u Zenici izglasali povećanje komunalnih taksi za priređivače igara na sreću koji posluju na području Zenice, iz kladionica Petica Plus i BET-Live najavili su da će preispitati da li će i dalje poslovati u Zenici, ili će zatvoriti poslovnice a radnike otpustiti.

Prema novoj odluci, takse za kladionice na području Zenice iznosit će između 30.000 i 50.000 konvertibilnih maraka, za svako uplatno mjesto, ovisno od lokacije kladionice.

Ovakav prijedlog uputio je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, a Gradsko vijeće dalo podršku većinom glasova.

Kasumović smatra da je odluka ispravna i da će donijeti više novca u gradsku kasu. Priređivači igara na sreću, pak, negoduju zbog odluke.

- Ovako visoki nameti u Zenici poslovanje čine nemogućim, te će kladionice najvjerojatnije biti primorane obustaviti daljnji rad na području Zenice – saopćeno je iz kladionica Petica Plus i BET-Live.

- Mi ćemo pokušati učiniti sve što je u našoj moći da do toga ne dođe, ali u slučaju neuspjeha, morat ćemo pristupiti zatvaranju uplatnih mjesta. Zbog svega ovoga izražavamo žaljenje svim vlasnicima poslovnih prostora na području Zenice, a u čijim prostorima obavljamo poslovanje, jer ćemo najvjerojatnije biti primorani raskinuti ugovore o zakupu. Zatvaranje uplatnih mjesta dovest će do gašenja radnih mjesta - saopćili su iz kladionica.

Zatvaranje poslovnica u Zenici ranije je najavila i Lutrija BiH.

#BiH