Članak

Podijeljeni paketići štićenicima Doma Bjelave

U znak zahvale za dugogodišnju podršku direktor Đurđević uručio je gostima muzičke uratke štićenika Doma.

Povodom predstojećih novogodišnjih praznika načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Mustafa Mulić i gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić posjetili su danas Dom za djecu bez roditeljskog staranja „Bjelave“ i tom prilikom zajedno sa Djeda Mrazom podijelili novogodišnje paketiće mališanima.

U ustanovi ih je dočekala vesela atmosfera, te novogodišnja priredba. Mališani iz hora „Bjelavko“ pjevali su pjesme i himnu Doma sa direktorom Javne ustanove „Centar za kulturu“ Senadom Bostandžićem, koji je ujedno i autor muzike. U nastavku programa upriličeno je druženje sa Djeda Mrazom uz igrokaze i pjesmu te podjela novogodišnjih paketića.

- Mi se za Novu godinu pripremamo malo duže. Sve ono što djeca rade tokom godine: pjesmice i recitacije, prezentiraju ovdje na priredbama. Uvijek je u ovo vrijeme ovdje praznično, veselo, zabavno, nastojimo djeci uljepšati svaki trenutak. Koristim priliku da izrazim posebnu zahvalnost gradonačelniku Komšiću i načelniku Ajnadžiću što su danas ovdje sa nama i što su omogućili da Djeda Mraz mališanima uruči paketiće, ali i što već godinama na razne načine pomažu rad ove ustanove, istakao je Saudin Đurđević, direktor Doma.

Načelnik Ajnadžić je izrazio veliko zadovoljstvo prisustvom na novogodišnjoj priredbi mališana i naglasio da će Općina Centar uvijek podržavati i podupirati rad ove ustanove koja ima veliku društvenu odgovornost jer djecu nastoji odgojiti na način da izrastu u dobre i čestite ljude.

- Zadovoljstvo mi je bilo vidjeti danas iskrene osmijehe na licima štićenika Doma „Bjelave“. Od neprocjenjive vrijednosti je radost koja vlada među njima tokom ovih novogodišnjih praznika. Općina Centar je godinama unazad pomagala rad ove ustanove, a sigurno će to nastaviti i u budućnosti, naglasio je Ajnadžić.

U znak zahvale za dugogodišnju podršku direktor Đurđević uručio je gostima muzičke uratke štićenika Doma.

#Lifemagazin