Članak

Sarajevska promocija knjige "Rat je mrtav, živio rat"

Ed Vulliamy je devedesetih izvještavao o ratovima u Hrvatskoj i Bosni, i 1992. je prvi svijetu otkrio postojanje koncentracionih logora u Bosanskoj Krajini. Svjedočeći pred Međunarodnim krivičnim sudo

U srijedu 5. aprila u 19:30 sati u Kamernom teatru 55 održat će se promocija knjige “Rat je mrtav, živio rat”, autora Eda Vulliamyja, britansko-irskog pisaca i novinara listova Guardian i Observer, piše Patria.

Izdavač knige I organizator promocije je Izdavačka kuća Buybook, a na promociji će pored autora učestvovati i Florence Hartmann, Edin Ramulić, Mirsad Duratović i Damir Uzunović.

Ed Vulliamy je devedesetih izvještavao o ratovima u Hrvatskoj i Bosni, i 1992. je prvi svijetu otkrio postojanje koncentracionih logora u Bosanskoj Krajini. Svjedočeći pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju, Vulliamy je 1996. postao prvi novinar u historiji koji je svjedočio pred nekim od međunarodnih krivičnih sudova.

Bio je svjedok na devet procesa Haškog tribunala, uključujući suđenja Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću. Za izvještavanje o Balkanu i Iraku od 1991. do 1996. osvojio je brojne nagrade, između ostalog nagrade James Cameron i Amnesty International Media a dvaput je proglašen dopisnikom godine.

Pres-konferencija povodom dolaska autora i održavanja promocije održat će se 5. aprila u 11:30 sati u Mediacentru. 

#BiH