Članak

DKPT posjetio direktor ICITAP-a SAD

Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH posjetila je danas visoka delegacija na čelu s direktorom Međunarodnog programa pomoći u kriminalističkoj obuci pri Ministarstvu pravosuđa SAD (ICITAP)

Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH posjetila je danas visoka delegacija na čelu s direktorom Međunarodnog programa pomoći u kriminalističkoj obuci pri Ministarstvu pravosuđa SAD (ICITAP) gospodinom Gary Barrom, kojom prilikom su razgovarali s direktorom Direkcije Mirsadom Vilićem i njegovim zamjenicima Urošom Penom i Milom Jurićem.

Direktor Vilić upoznaoje goste  s nadležnostima i poslovima koje svakodnevno obavljaju službenici Direkcije. Također je istaknuo značaj Direkcije, kao jedne od policijskih agencija na državnoj razini, te njenom ulogom u sigurnosnom sustavu Bosne i Hercegovine.

- Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH kontinuirano radi na izgradnji i jačanju vlastitih kapaciteta pri čemu u velikoj mjeri imamo podršku ICITAP-a u BiH, kako u dijelu materijalno tehničke opremljenosti tako i u organizaciji i realizaciji obuka za policijske službenike -  rekao je Vilić.

Program ICITAP-a u BiH je od strane policijskih agencija u BiH prepoznat kao pouzdani strateški partner, uz čiju pomoć u nabavci materijalno tehničke opreme ili organizacije tematskih policijskih obuka, policijski službenici u BiH mogu efikasnije obavljaju poslove i zadatke iz svoje nadležnosti i da odgovore svakodnevnim sigurnosnim izazovima.

Direktor Međunarodnog programa pomoći u kriminalističkoj obuci pri Ministarstvu pravosuđa SAD Barr naglasio je da je već imao priliku, od strane svojih suradnika, upoznati se sa modalitetima dosadašnje uspješne suradnje s Direkcijom.

Tokom današnje posjete održana je taktičko-pokazna vježba u kojoj su policijski službenici Direkcije prezentirali profesionalne vještine i način rada pri osiguranju VIP osoba i objekata uz korištenje dijela opreme donirane od ICITAP-a.

Direktor Barr  kazao je da je vrlo impresioniran viđenim uspoređujući vježbu s pokaznim vježbama koje je vidio u drugim zemljama. Također, ovom prilikom, gosti su obišli Operativni i Situacioni centar Direkcije, gdje su se upoznali s načinom njihovog funkcioniranja i opremanju u kome je također sudjelovao ICITAP.

#BiH