Članak

Papa Franjo osudio one koji ubijaju u ime Boga, danas će održati misu u Egiptu

U subotu će duhovni vođa gotovo 1,3 milijardi katolika na svijetu voditi misu na stadionu s 30.000 mjesta u predgrađu Kaira. Molit će s katoličkim vjernicima na svečanosti čija će se liturgija odvijat

Papa Franjo, koji je u jučer u Kairu osudio one koji ubijaju u ime Boga, otići će danas na susret male katoličke zajednice u Egiptu, izražavajući svoje saosjećanje nakon napada na kršćanske crkve, prenosi Patria.

Prvog dana njegove posjete Kairu u petak, Papa je načeo nekoliko tema s posebnim odjekom na Bliskom istoku poput širenja oružja ili "demagoškog populizma koji ne pomažu konsolidaciji mira i stabilnosti".

U subotu će duhovni vođa gotovo 1,3 milijardi katolika na svijetu voditi misu na stadionu s 30.000 mjesta u predgrađu Kaira. Molit će s katoličkim vjernicima na svečanosti čija će se liturgija odvijati na arapskom i latinskom.

Nakon ručka s egipatskim biskupima, papa Franjo susrest će se u subotu s budućim svećenicima koji pohađaju koptsko-katoličko sjemenište južno od Kaira. Pozvao je muslimanske vođe da zajedno odbace vjerski ekstremizam

#Svijet