Članak

Mišić: Trpimo pritiske, policija tražila da platimo osiguranje protestne šetnje!

Protestna šetnja počet će od glavnog banjalučkog trga, a učesnici će proći ispred zgrada Narodne skupštine i Vlade Republike Srpske, a u Parku „Mladen Stojanović“ bit će pročitan prvomajski proglas up

Savez sindikata Republike Srpske 1. maja na Međunarodni praznik rada organizirat će mirnu protestnu šetnju u Banja Luci sa nekoliko hiljada radnika i članova sindikata iz Republike Srpske. Predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić kazala je da će i sutra ukazati na nepovoljan položaj radnika u RS, a pod motom "Opasuljite se" s obzriom da će biti podijeljen pasulj za učesnike šetnje, piše Patria. 

Protestna šetnja počet će od glavnog banjalučkog trga, a učesnici će proći ispred zgrada Narodne skupštine i Vlade Republike Srpske, a u Parku „Mladen Stojanović“ bit će pročitan prvomajski proglas upućen onima koji nisu osigurali uslove da radnici mogu da slave Praznik rada.

Mišić je izrazila nezadovoljstvo s obzirom da je tokom same organizacije imala pritiske jer je policija u Banjaluci prvi put tražila da im plate osiguranje protestne šetnje u iznosu 3.080 KM za 77 policijskih službenika koji bi trebali da osiguravaju taj javni skup.

Sindikat je platio taj iznos, ali je Mišić pozvala banjalučku policiju da kaže ko je još platio osiguranje protestnih šetnji i drugih sličnih skupova.

Odbila je ponudu Socijalističke partije Republike Srpske da oni plate te troškove, te ih pozvala da smijene svog ministra, u resoru rada, Milenka Savanovića te time pokažu da su istinski zastupnici radnika i njihovih prava.

#BiH