Članak

‘Hrvatska žena’ vraća 100.000 KM koje je dobila dok je na čelu Udruženja bila snaha Borjane Krišto

Udruženje Hrvatska žena Livno, tačnije nova predsjednica Udruženja Ilijana Dronjić, uskoro će vratiti 100.000 KM Ministarstvu civilnih poslova BiH kojih su dobili za projekt ‘Sanacija i rekonstrukcija

Udruženje Hrvatska žena Livno, tačnije nova predsjednica Udruženja Ilijana Dronjić, uskoro će vratiti 100.000 KM Ministarstvu civilnih poslova BiH kojih su dobili za projekt ‘Sanacija i rekonstrukcija radi očuvanja kulturne baštine’.

Dnevni list piše da je povrat novca pokušaj da se Hrvatskoj ženi Livno osvjetla obraz nakon skandala u koji je upetljana bivša predsjednica Udruženja i HDZ-ova zastupnica Tihana Krželj, ujedno i nevjesta Borjane Krišto, kao i livanjski župnik fra Vinko Sičaja, prenosi NAP.

Kako Dnevni list saznaje od glasnogovornice Ministarstva civilnih poslova BiH Zorice Rulj, od ovog Udruženja prema Ministarstvu je poslan akt da se novac želi vratiti.

– Nakon tog akta mi smo poslali instrukcije kako da se novac vrati i još uvijek nismo dobili uplatnicu, ali s obzirom na navedeni akt, istu očekujemo uskoro. Novac će biti uplaćen na račun institucija, kao što i nalaže potrebna procedura - potvrdila je Rulj.

Povratom novca završit će se afera koja je dobro potresla BiH kada je ovaj list otkrio da su znatna sredstva Vijeća ministara BiH u području projekata kulture isplaćena Udruženju ‘Hrvatska žena’, a na koje je aplicirala Tihana Krželj, tadašnja predsjednica Udruženja i zastupnica HDZ-a BiH u Skupštini Livanjskog kantona, ali i nevjesta zamjenice predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i zamjenice predsjednika HDZ-a BiH, Borjane Krišto.

 

#BiH