Članak

Trump nakon samo deset dana otpustio šefa komunikacija Scaramuccija

Do odlaska Scaramuccija s dužnosti dolazi upravo na zahtjev penzionisanog generala Johna Kellyja, koji je u ponedjeljak postao novi šef ureda Bijele kuće, objavio je New York Times.

Direktor komunikacija Bijele kuće Anthony Scaramucci smijenjen je u ponedjeljak samo deset dana nakon što ga je predsjednik Donald Trump imenovao na to mjesto, javlja Telegram, prenosi agencija Patria. 

- Scaramucci odlazi s mjesta direktora komunikacija Bijele kuće. On smatra da je najbolje omogućiti šefu ureda Bijele kuće Johnu Kellyju čistu situaciju i dati mogućnost da sam gradi svoj tim - objavila je glasnogovornica Sarah Sanders. 

Do odlaska Scaramuccija s dužnosti dolazi upravo na zahtjev penzionisanog generala Johna Kellyja, koji je u ponedjeljak postao novi šef ureda Bijele kuće, objavio je New York Times.

Bivši financijer na Wall Streetu, imenovan prije deset dana. Scaramucci je krajem prošle sedmice prostačkim jezikom napao dotadašnjeg šefa ureda Bijele kuće Reincea Priebusa i glavnog Trumpova stratega Stevea Bannona, objavio je New Yorker nakon telefonskog razgovora Scaramuccija i novinara tog lista.

Trump je u ponedjeljak za šefa ureda imenovao Kellyja, penzionisanog generala, kojeg je pohvalio za njegov rad u ministarstvu nacionalne sigurnosti i smanjenje broja osoba koje ilegalno prelaze južnu granicu SAD-a, te provedbu zabrane ulaska za izbjeglice i državljane nekoliko većinski muslimanskih zemalja.

- On će, bez sumnje, odraditi spektakularan posao kao šef ureda - rekao je Trump novinarima u kratkoj izjavi u Ovalnom uredu nakon što je Kelly položio zakletvu.

#Svijet