Članak

Oružane snage BiH nastavljaju aktivnosti na gašenju požara u općini Drvar

Prethodnog dana, 27.08.2017. godine, pripadnici OS BiH su aktivan doprinos dali na izviđanju i gašenju požara u općinama Mostar i Drvar, gdje su helikopterom OS BiH, djelujući na lokalitetima zahvaćen

U skladu s odobrenim i propisanim procedurama, a na zahtjev civilnih struktura vlasti, Oružane snage BiH su nastavile aktivnosti pružanja pomoći civilnom stanovništvu na gašenju požara koji su posljednjih mjeseci aktivni na široj teritoriji BiH.

Tako su u ranim jutarnjim satima, 28. avgusta 2017. godine, Oružane snage BiH helikopterom Mi-8 MTV bile angažirane na gašenju požara na lokalitetu Oštrelja u općini Drvar. Djelujući na navedenom lokalitetu, helikopterom OS BiH ostvareno je dva sata naleta pri čemu je u devet navrata izbačeno više od 13 tona vode.

Pored helikoptera i posada Zračnih snaga OS BiH, na gašenju požara na lokalitetu Čvrsnice u općini Posušje angažirano je i 10 pripadnika OS BiH uz opremu za gašenje požara, dok se preko 100 pripadnika nalazi u pripravnosti.

Prethodnog dana, 27.08.2017. godine, pripadnici OS BiH su aktivan doprinos dali na izviđanju i gašenju požara u općinama Mostar i Drvar, gdje su helikopterom OS BiH, djelujući na lokalitetima zahvaćenim požarima, ostvarili 6,7 sati naleta pri čemu je izbačeno preko 13 tona vode, od čega je utrošeno preko 3.700 litara pogonskog goriva GM 1.

 

#BiH