Članak

Dejtonski mirovni sporazum pronađen nakon što ga je Kuntoš pokušao prodati

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske 31. oktobra 2017. godine su slobode lišili lice inicijala Ž.K. zbog postojanja osnov

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske 31. oktobra 2017. godine su slobode lišili lice inicijala Ž.K. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivična djela „Trgovina uticajem“ iz člana 321. stav 1. KZ RS i „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“ iz člana 349. stav 2. u vezi sa stavom 1. KZ RS.

- Lice Ž.K. se sumnjiči da je, nakon što je došlo u posjed originalnog teksta „Dejtonskog mirovnog sporazuma“ napisanog na engleskom jeziku, tokom 2017. godine, isti nudio na prodaju u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi.
Lice je istog dana uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sprovedeno u Posebno odjeljenje republičkog tužilaštva za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske u Banjaluci - saopćeno je iz MUP-a RS.

Dakle, lice Ž.K. (ranije je objavljeno da se radi o Željku Kuntošu) se sumnjiči da je, nakon što je došlo u posjed originalnog teksta „Dejtonskog mirovnog sporazuma“ napisanog na engleskom jeziku, tokom 2017. godine, isti nudio na prodaju u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi.

#BiH