Članak

Konačno odblokiran rad Parlamenta: Rasprava o radu Igora Crnadka

Sjednica je nastavljena raspravom o Informacija o vrsti, broju, intenzitetu i troškovima posjeta ministra vanjskih poslova BiH drugim državama, te njihova svrha po interese Bosne i Hercegovine i njeni

SARAJEVO, (Patria) - Nastavak 53. sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine konačno se desio danas i to nakon što je prekinuta 25. oktobra.

Sjednica je nastavljena raspravom o Informacija o vrsti, broju, intenzitetu i troškovima posjeta ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnadka drugim državama, te njihova svrha po interese Bosne i Hercegovine i njenih građana, a  predlagač tačke je poslanik Damir Arnaut (SBB).

Saša Magazinović (SDP) kazao je da su oni glasali za ovu tačku dnevnog reda, ali da bi bilo dobro da se odmah glasa o zaključcima, jer je BiH jedina zemlja gdje se ministar vanjskih poslova kritikuje jer putuje.

- S kim se sastaje Predsjedništvo BiH. Ne možemo se sjetiti godine kada je saobraćaj bio potpuno obustavljen u Sarajevu, jer dolazi neko bitan. Naši članovi Predsjedništva se malo sastaju s Kolindom, pa Vučićem i Erdoganom...Što privatno što poslovno, a mi pitamo s kim se sastaje Crnadak – kaže Magazinović, dodajući da privatne i stranačke ratove ne može Parlament trpiti.

Lazar Prodanović (SNSD) kazao je da BiH nema dobre odnose ni sa komšijama.

Dušanka Majkić (SNSD) kazala je da svaki član Predsjedništva BiH pojedinačno kreira svoju vanju politiku, jer nema zakona.

- Možemo li mi kao Parlament znati šta su kreirali. Ovako drži se Parlament u neznanju – dodala je Majkić.

Ministar Crnadak kazao je da je čuo mnogo paušalnih ocjena, te se začudio da niko nije uputio čestitke za ukidanje viza za Kinu.

Zamjerio je pojedinim poslanicima ostrašćen govor.

- Nisam radio na evropskom putu? Ja sam bio sa svakim ministrom i možemo o tome diskutovati. Ne mogu da prihvatim ovako nisku politiku - kazao je Crnadak. 

#BiH