Članak

Musemić: Pogodio me poraz u derbiju, ali idemo dalje

Još jednom se pokazalo da je voljni momemant bitan, nebitan je teren, da li je to Wembley, Koševo ili Grbavica. Sada želimo osvojiti svih šest bodova u preostale dvije utakmice.

SARAJEVO, (Patria) - U prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo održana je konferencija za medije na kojoj se prisutnima obratio šef stručnog štaba Husref Musemić, koji je pred duel 17. kola BHT Premijer lige BiH protiv Borca rekao:

- Ako igrate kući poslije svakog poraza ste pod imperativom pobjede. Borac ima kvalitetniju ekipu nego što to rezultati pokazuju. Imamo tri igrača sa žutim kartonima, te povrijeđenog Mihojevića, tako da će četiri nova igrača dobiti šansu i nadam se da će iskoristiti ukazano povjerenje - kazao je Musemić pa nastavio:

- Još jednom se pokazalo da je voljni momemant bitan, nebitan je teren, da li je to Wembley, Koševo ili Grbavica. Sada želimo osvojiti svih šest bodova u preostale dvije utakmice.

Na pitanje da li će strijelac jedinog gola na Grbavici za Sarajevo Amar Rahmanović zaigrati od početka Musemić je rekao:

- Vidjet ćemo, Rahmanović će sigurno igrati, možda i Krste Velkoski, nadam se da će oni koji odbiju priliku opravdati ukazano povjerenje. Sve zavisi koliko ćemo mi ući u utakmicu i valjda smo nešto naučili nakon derbija. Sve je to uredu, tako je bilo kako je bilo, uz dužno poštovanje prema Borcu, interesuju nas samo tri boda sve ostalo bi bila katastrofa. Pogodio me poraz, prije svega pristup jer ne mogu da zamislim da neko može tako odigrati, prvo jer je derbi ako izgubite tu utakmicu niko vam neće zamjeriti ako ste se borili, pametni uče na greškama.

Amar Rahmanović smatra da bi sve osim pobjede za Sarajevo bilo katastrofa.

- Ne trebaju nas zavarati trenutni problemi koje ima Borac, sve osim pobjede za nas bi bila kastratorfa. Gol u derbiju mi znači gol, ali nažalost to nam nije pomoglo da ostvarimo pozitivan rezultat - zaključio je Rahmanović.

#Sport