Članak

Prvi Smoke-Free prijem u Bosni i Hercegovini

Tokom događaja biće upriličena ceremonija dodjele priznanja pojedincima i organizacijama koji su imali značajan utjecaj na živote građana BiH, kroz njihovu podršku i promociju okruženja bez duhanskog

SARAJEVO, (Patria) - “Smoke-free prijem” i svečana dodjela priznanja organizacijama i pojedincima za izvanredan doprinos u stvaranju zdravog okruženja bez duhanskog dima u BiH 2018, koji organizira Udruženje PROI u saradnji s Zavodom za Javno zdravstvo FBIH, Svjetskom bankom i Švicarskom ambasadom te na taj način obilježava 31. januar - Dan bez cigarete u restoranu Druga kuća.

Smoke-Free prijem  se po prvi put organizuje u Bosni i Hercegovini s ciljem da se istaknu  prednosti i isplativost održavanja  zabava bez duhanskog dima i motiviraju ugostitelji na kreiranje zdravog okruženja u njihovim objektima, pružajući podršku novim zakonskim riješenjima u kontroli duhana. Mjesto događaja će biti potpuno slobodno od duhanskog dima a gosti će uživati uz jazz&blues melodije grupe “Sunday stories”.

Tokom događaja biće upriličena ceremonija dodjele priznanja  pojedincima i organizacijama koji su imali značajan utjecaj na živote građana BiH, kroz njihovu podršku i promociju okruženja bez duhanskog dima. Dobitnici  su odabrani od strane predstavnika civilnog društva - članova Odbora za nagrade Partnerstva za BiH bez duhanskog dima, i to u osam kategorija.

#Lifemagazin