Članak

Deblokiran i put Sarajevo - Konjic

Borci su za N1 kazali da ne odustaju do svojih zahtjeva uprkos specijalcima i mogućoj sili koju će upotrijebiti, ali samo nekoliko minuta poslije su se sklonili sa ceste i pustili vozilima da nakon bl

Jutros u 8:15 sati došlo je do deblokade puta Sarajevo - Konjic na Ivan-Sedlu, nakon što je postignut dogovor demobilisanih boraca i pripadnika policije.

Borci su za N1 kazali da ne odustaju do svojih zahtjeva uprkos specijalcima i mogućoj sili koju će upotrijebiti, ali samo nekoliko minuta poslije su se sklonili sa ceste i pustili vozilima da nakon blizu 20 sati čekanja krenu ovim putem.

"Noć je bila hladna, ložili smo vatru, ali smo izdržali. Jutros oko 7:30 došla su policijska kola koji su saopćili da će biti upotrebljena sila. Ne želimo sukobe nas i policije. Ovo su borci koji su branili zemlju i ovo se neće završiti.  Planiramo ostati ovdje do daljnjeg. Mi nemamo ni prevoza ni hrane. Mi smo faktički na ulici. Imamo ljude iz Bugojna, Vakufa i Konjica. Ja sam sa ekipom iz Sarajeva i nemam se čime prebaciti", rekao je jedan od demonstranata Amir Sultan.

#BiH