Članak

Posljednja anketa pred izbore: Vučić u Beogradu ima 43,1 posto podrške

Na začelju trenutnog izbornog semafora su liste "Dosta je bilo i Dveri - Da ovi odu, a da se oni ne vrate" (4,3 posto) i "Ne da(vi)mo Beograd", sa tri posto podrške. Ostali učesnici, prema ovom istraž

BEOGRAD, (Patria) - Listu "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" podržava 43,1 posto građana Beograda - pokazuje posljednje istraživanje javnog mnjenja koje su objavile beogradske Večernje Novosti uoči predizborne tišine.

Prema ovoj anketi o raspoloženju birača pred glasanje u nedjelju za novi sastav beogradskog parlamenta, osim naprednjaka, od ukupno 24 učesnika na izborima, cenzus bi prešla još samo tri. To su liste koje predvode Dragan Đilas, Aleksandar Šapić i socijalisti.

Rejting liste bivšeg gradonačelnika - "Dragan Đilas - Beograd odlučuje, ljudi pobjeđuju" bilježi pad i za nju bi sada glasalo 13,9 posto građana. Podrška se osipa i predsjedniku opštine Novi Beograd, koji je pao ispod dvocifrenog rezultata. Naime, prema najnovijem istraživanju, za listu "Aleksandar Šapić - Gradonačelnik" glasalo bi 7,6 posto birača.

Četvrtoplasirana je lista "Ivica Dačić - SPS, Dragan Marković Palma -JS", sa stabilnom podrškom od 6,7 posto glasova.

Po rezultatima istraživanja, demokrate su na ivici cenzusa (4,8 posto). Među opozicijom će se voditi žestoka bitka za ulazak u beogradski parlament, pošto su "za petama" demokratama radikali i lista "Ljubiša Preletačević Beli - Zato što volimo Belovgrad". Za stranku Vojislava Šešelja i Belog glasalo bi po 4,4 posto birača.

Na začelju trenutnog izbornog semafora su liste "Dosta je bilo i Dveri - Da ovi odu, a da se oni ne vrate" (4,3 posto) i "Ne da(vi)mo Beograd", sa tri posto podrške. Ostali učesnici, prema ovom istraživanju, nemaju dovoljnu podršku za osvajanje mandata.

Kroz 24 liste, koliko ih je proglasila Gradska izborna komisija, na izborima učestvuje 36 političkih partija, pokreta i grupa građana. Oni će se boriti za 110 odborničkih mjesta u Skupštini grada i za njih su predložili ukupno 1.554 kandidata. To znači da će se njih 14 nadmetati za jedno mjesto.

#Region