Članak

Evropsko prvenstvo u džudu za kadete počinje danas u Sarajevu

Evropsko prvenstvo u džudu počinje danas u Sarajevu. Olimpijska dvorana "Juan Antonio Samaranch" u naredna četiri dana bit će mjesto gdje će se najperspektivniji mladi džudisti boriti za titulu najbol

SARAJEVO, (Patria) - Evropsko prvenstvo u džudu počinje danas u Sarajevu. Olimpijska dvorana "Juan Antonio Samaranch" u naredna četiri dana bit će mjesto gdje će se najperspektivniji mladi džudisti boriti za titulu najboljih na Starom kontinentu.

Predvođeni Dejanom Ćupom i Hadisom Ramićem na EP-u Bosnu i Hercegovinu će predstavljati ukupno 20 takmičara, po deset u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U prvom kolu kategorije do 50 kilograma naš Filip Burić će za protivnika ima Armenca Yurija Israelyana. Nikola Moravac je u konkurenciji džudista do 55 kilograma takođe raditi protiv Armenca Styopija Darbinyana, dok će Igor Đurica u katerogiji do 60 kilograma za protivnika imati Turčina Enesa Uysala.

Darijan Faletar (-66 kg), koji je slobodan u prvom kolu, u narednoj rundi će se boriti protiv irskog predstavnika Anthonyja Vanukevicha, a prvi rival Ivana Jozeljić (-73 kg) bit će Italijan Giovanni Zaraca.

Francuz Arnaud Aregba bit će prva prepeka za Davida Čečuru u katerogiji do 81 kilograma, dok će Srđan Ajvaz u konkurenciji do 90 kilograma "raditi" protiv Vincea Klijsena iz Holandije. Igor Vračar (+90 kg) će se u prvom kolu EP-a boriti protiv Belgijanca Yvesa Nadaa.

Gordana Ilić (-48 kg) će za protivnicu imati Rou Gyertyas iz Mađarske.

U kategoriji do 52 kilograma Mia Petrović će plasman u naredni krug tražiti protiv Turkine Ede Karademir, dok će Ana Marija Franjić u istoj kategoriji za protivnicu imati Italijanku Veronicu Toniolo.

U prvom kolu kategorije do 57 kilograma naša Maja Bjelica neće imati lagan zadatak protiv Ruskinje Iane Zhilkine, dok će protivnica Eme Brkanić biti Austrijanka Lisa Grabner.

U konkurenciji džudistkinja do 63 kilograma Josipa Brvenik će "raditi" protiv Emily Cooper iz Velike Britanije, a Džana Kovačević protiv Mađarice Szofi Ozbas.

Portugalka Andreia Serrao bit će prva prepreka za Anđelu Jurić u kategoriji do 70 kilograma. U konkurenciji preko 70 kilograma Vesna Vukoja će se boriti protiv Ukrajinke Ruslane Bulavine, dok će protivnica Hane Piralić biti Alina Pastalouskaya iz Bjelorusije.

 

#Sport