Članak

Realizovana obuka za policijske službenike u DKPT-u

Instruktori iz Ministarstva unutrašnjih poslova Francuske prezentovali su bogato iskustvo francuske policije kada je javni red i mir u pitanju kroz teorijska predavanja i praktične vježbe

SARAJEVO, (Patria) - U razdoblju od 26. do 28.06.2018. godine, u sjedištu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH a u saradnji sa Ambasadom Republike Francuske u BiH, održana je taktička obuka na kojoj su pored policijskih službenika Direkcije sudjelovali i pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu, Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Instruktori iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Francuske prezentovali su bogato iskustvo francuske policije kada je javni red i mir u pitanju kroz teorijska predavanja i praktične „vježbe“.

Tokom ove intenzivne obuke, pedeset policijskih službenika iz četiri različite agencije imali su priliku nadograditi postojeće znanje i vještine. Poseban naglasak instruktori su stavili na koordinaciju policijskih snaga u situacijama koje zahtijevaju zajedničko djelovanje i koordinaciju rada većeg broja agencija. 

Polaznici obuke će biti u mogućnosti prenositi stečena znanja na ostale kolege koji obavljaju poslove iz ove oblasti, a sve u cilju unaprjeđenja kvaliteta izvršenja poslova i zadataka.

Po završetku obuke održana je taktičko – pokazna vježba i uručeni su certifikati polaznicima obuke.

#BiH