Članak

Bordo klub raspisuje konkurs za šefa omladinskog pogona

Fudbalski klub Sarajevo informiše javnost da će zbog reorganizacije poslova unutar Omladinskog pogona uskoro biti raspisan konkurs za Šefa omladinskog pogona FK Sarajevo.

Fudbalski klub Sarajevo informiše javnost da će zbog reorganizacije poslova unutar Omladinskog pogona uskoro biti raspisan konkurs za Šefa omladinskog pogona FK Sarajevo.

U odnosu na ranije Šef omladinskog pogona pod svojom ingerencijom imat će i  rad Akademiju FK Sarajevo, te i Školu fudbala "Asim Ferhatović - Hase", u ćemu će imati podršku od strane tehnički sekretara naše škole i akademije. Do sada poziciju rukovodioca Akademije FK Sarajevo i Škole fudbala "Asim Ferhatović - Hase" obnašali su Sanjin Alagić i Emir Karahmet, čiji ugovori o radu ističu 30. juna 2018. i ovom prilikom FK Sarajevo se zahvaljuje Alagiću i Karahmetu na doprinosu u radu kluba, s napomenom da svi kandidati, koji ispunjavaju uslove, mogu predati prijave na konkurs.

Upravni odbor izražava posebnu zahvalnost Sanjinu Alagiću, s obzirom na to da je Akademija FK Sarajevo napravila iskorak u odnosu na druge klubove, a cilj nam je da u budućnosti što više omladinaca postane konkurentno u seniorskoj ekipi. Svojim profesionalnim radom i zalaganjem Alagić je dao veliki doprinos uspjehu Akademije FK Sarajevo, s tim što se ne smiju zaboraviti ni zasluge svih trenera koji su, također svojim radom, udarili veliki pečat uspjesima u protekloj sezoni. Prije svega misli na Dženana Uščuplića, Admira Hasančića i Memnuna Suljagić, ali i ostale trenere u Akademiji.

Podsjetimo još jednom, za vrijeme mandata gosp. Alagića, Akademija se etablirala kao najbolja u BiH i jedna od najboljih u regionu što potvrđuju i rezultati. Osvojene su titule prvaka BiH u svim omladinskim kategorijama u prošloj sezoni, uspješno je obavljena promocija mladih igrača u seniorski tim, a nisu izostali ni zapaženi rezultati na internacionalnim turnirima širom Evrope.

#BiH