Članak

Ministar iz Vlade Srbije na predizbornom skupu SNSD-a

I Vučić i Dodik optužili su nedavno ambasade u BiH da se miješaju u izborni proces Bosne i Hercegovine, odbacujući optužbe da to čini Srbija.

(Patria) - Aktuelni ministar poljoprivrede u Vladi Srbije Branislav Nedimović pružio je podršku SNSD-u na predizbornom skupu u Novoj Topoli kod Gradiške.

Nedimović je i predsjednik opštinskog odbora Vučićevog SNS-a u Sremskoj Mitrovici u susjednoj Srbiji. 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je nedavno, povodom izjave člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladena Ivanića da se Srbija ne treba miješati u izbore u Republici Srpskoj, rekao da se lično do sada nije miješao i da ne zna na koga je Ivanić mislio.

„Što se tiče Ivanićeve izjave da Srbija ne treba da se miješa u izbore, lično se do sada nisam miješao ni na prošlim izborima, ni na pretprošlim u Republici Srpskoj i ne znam na koga je to Ivanić mislio“, rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik također je nedavno u Beogradu izjavio da se Srbija neće miješati u izbore u BiH niti je, kako je rekao, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić spreman da to čini.

"Srbija želi fer i poštene izbore, što sam mogao da čujem od predsjednika Vučića, i zainteresirana je da rezultati budu brzo sprovedeni", rekao je Dodik novinarima poslije sastanka sa Vučićem u junu ove godine.

I Vučić i Dodik optužili su nedavno ambasade u BiH da se miješaju u izborni proces Bosne i Hercegovine, odbacujući optužbe da to čini Srbija.

Fotografija srbijanskog ministra Nedimovića kako na predizbornom skupu u Novoj Topoli stoji pred predsjednika SNSD-a i RS-a Milorada Dodika i entitetske premijerske Željke Cvijanović objavljena je na Facebook stranici SNSD Srbac, prenosi Patria.

#Izbori2018