Članak

U subotu promocija 5.246 diplomanata i magistranata Univerziteta u Sarajevu

Svečana promocija i dodjela diploma diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu bit će održana u Olimpijskoj dvorani „Juan Antonio Samaranch“ u Sarajevu u subotu 1. decembra 2018. godine sa p

SARAJEVO, (Patria) - Povodom održavanja Svečane promocije i dodjele diploma diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu, u srijedu 28. novembra 2018. godine u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu održana je konferencija za medije na kojoj su učestvovali prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, i prorektori prof. dr. Aida Hodžić, prof. dr. Aleksandra Nikolić, prof. dr. Elvir Čizmić, prof. dr. Maida Čohodar-Husić i prof. Sanja Burić, i gospođa Rijana Jusufbegović, studentica-prorektorica. Prisutni su bili i najbolji studenti prvog ciklusa studija u 2018. godini: Abdulah Jašarević i Demir Papić, obojica sa Prirodno-matematičkog fakulteta i ostvarenim prosjekom 10,00.

Svečana promocija i dodjela diploma diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu bit će održana u Olimpijskoj dvorani „Juan Antonio Samaranch“ u Sarajevu u subotu 1. decembra 2018. godine sa početkom u 11:00 sati. Na svečanosti će prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, prorektori Univerziteta u Sarajevu i dekani fakulteta i akademija promovirati 5246 diplomanata i magistranata Univerziteta u Sarajevu.

Naglasivši da u decembru Univerzitet u Sarajevu obilježava svoju 69. godišnjicu, rektor prof. dr. Rifat Škrijelj je istakao da Univerzitet ovogodišnjom promocijom diplomanata i magistranata nastavlja svoj kontinuitet obilježavanja Decembarskih dana UNSA. „Dani Univerziteta će biti obilježeni nizom događaja koje započinjemo Svečanom promocijom diplomanata i magistranata, a ovogodišnjom promocijom šaljemo poruku da Univerzitet u Sarajevu u punom kapacitetu, sa svojim studentima, opravdava društvenu ulogu koja mu je namijenjena i da će i ove godine Bosni i Hercegovini podariti preko 5200 studenata sa diplomama prvog i drugog ciklusa studija.“

Prorektorica prof. dr. Aida Hodžić je istakla da će svim svršenim studentima prvog, drugog i integriranog prvog i drugog ciklusa studija diplome biti uručene u Olimpijskoj dvorani „Juan Antonio Samaranch“, te da će na svečanosti biti uručena i posebna priznanja Univerziteta u Sarajevu: Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu, Srebrena značka Univerziteta u Sarajevu i Povelja Univerziteta u Sarajevu.

„181 najuspješniji student prvog i drugog ciklusa studija i integriranog studijskog programa I i II ciklusa, na koje smo izuzetno ponosni, primit će posebna priznanja. Bit će dodijeljeno 55 Zlatnih znački, 116 Srebrenih i 10 Povelja Univerziteta”, istakla je prorektorica Hodžić.

Najbolji studenti prvog ciklusa studija u 2018. godini su Abdulah Jašarević i Demir Papić, obojica sa Prirodno-matematičkog fakulteta i prosjekom 10,00, a najbolji student drugog ciklusa studija sa prosjekom 9,98 je Harun Išerić sa Pravnog fakulteta.

Abdulah Jašarević i Demir Papić su istakli da biti najbolji student Univerziteta predstavlja potvrdu njihovog rada i nagradu za uloženi trud, te da će im to sigurno olakšati put do zaposlenja.

„Univerzitet u Sarajevu će kao što je i do sada tragati za načinom da najbolji studenti, dobitnici posebnih priznanja prilikom zaposlenja imaju prednost“, naglasio je rektor Škrijelj, te uz čestitke istakao da su oni svjedoci da se na fakultetima i akademijama Univerziteta u Sarajevu može postići izvrstan rezultat i ostvariti uspjeh i u Bosni i Hercegovini i u Evropi i širom svijeta.

#BiH