Članak

Općina Stari Grad dodijelila vozilo Prvoj policijskoj upravi

U posljednje dvije godine u opremanje Prve policijske uprave, uključujući i ovo vozilo, uložili smo oko 250.000 KM, a već smo razgovarali i o nova dva do tri projekta za koje se nadam da ćemo ih uspje

SARAJEVO, (Patria) - Općina Stari Grad nabavila je terensko motorno vozilo marke „Škoda Rapid“ za potrebe Prve policijske uprave. Primopredaja je izvršena danas, a ključeve vozila policijskom komesaru Mevludinu Haliloviću uručio je općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić.

Na ovaj način nastavljena je podrška koju Općina Stari Grad kontinuirano pruža Prvoj policijskoj upravi koja je, putem općinske Službe civilne zaštite, izabrana za službu za bezbjednost i zaštitu građana općine Stari Grad u slučaju prirodnih i drugih nepogoda.

Ranije je Prva policijska uprava opremljena uniformama, opremom, šljemovima, hidrauličnom presom itd. Općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić istakao je da se oprema nabavlja u skladu sa zahtjevima i realnim potrebama Prve policijske uprave.

- Naša podrška policiji prethodnih godina bila je višestruka: od opremanja prostorija, nabavke kompjuterske opreme, kancelarijskog namještaja, pa do profesionalne opreme i vozila. U posljednje dvije godine u opremanje Prve policijske uprave, uključujući i ovo vozilo, uložili smo oko 250.000 KM, a već smo razgovarali i o nova dva do tri projekta za koje se nadam da ćemo ih uspjeti realizovati u narednom periodu - najavio je Hadžibajrić.

Da je podrška Općine Stari Grad od velikog značaja potvrdio je i policijski komesar Mevludin Halilović koji se zahvalio Općini  i izrazio nadu da će se saradnja nastaviti.

- Radi se o značajnoj donaciji koja će pomoći policiji Prve policijske uprave u izvršavanju svojih poslova i zadataka, a ovo nastavak pomoći koja Općina pruža Prvoj PU - kazao je Halilović.

U okviru opremanja svojih službi zaštite i spašavanja kako bi spremno dočekali eventualne prirodne i druge nesreće, Općina Stari Grad je prošle godine nabavila namjensko vatrogasno vozilo sa punom opremom za DVD Vratnik, te pedeset policijskih šljemova, hidrauličnu presu i set za razvaljivanje vrata Prvoj policijskoj opremi. Ranije je oprema nabavljena i za službu medicinske zaštite, te službu zaštite od rušenja.

#BiH