Članak

Isključeni zastupnici DNS-a formirali Nezavisni demokratski klub

Pored Spomenke Stevanović, Nezavisni demokratski klub još čine Nedeljko Čubrilović, Milan Dakić i Spomenko Stojanović.

BANJA LUKA, (Patria) - Četiri zastupnika u Narodnoj skupštini RS-a, koji su nedavno isključeni iz Demokratskog narodnog saveza (DNS), formirali su Nezavisni demokratski klub.

- Ovaj klub činit će okosnicu nove stranke – izjavila je zastupnica ovog Kluba u Narodnoj skupštini RS-a Spomenka Stevanović.

Pored Spomenke Stevanović, Nezavisni demokratski klub još čine Nedeljko Čubrilović, Milan Dakić i Spomenko Stojanović.

Stevanović je poručila kako je DNS bila demokratska i složna stranka, sve dok nisu počeli da se u njoj “poštuju ljudi koji su tu došli zbog ličnog interesa”.

- Ne želimo biti članovi ovakvog DNS-a u kojoj politiku vodi mala, ali enormno bogata grupa ljudi. Jedan dio njih je direktno uključen u rukovodstvo DNS-a, a drugi nisu ni članovi, ali iz sjenke upravljaju politikom DNS-a. Kako upravljaju, vidi se po zadnjim odlukama – ustvrdila je ona.

Podsjećamo, U DNS-u je u posljednje vrijeme došlo do sukoba između dvije struje; one koja je naklonjena predsjedniku Marku Paviću, te grupe ljude bliske Nedeljku Čubriloviću. Podjela je rezultirala iskljčivanjem nekih ljudi, koji su danas formirali novi klub.

#BiH