Članak

Skupština KS danas usvaja Budžet KS za 2019. godinu

Na dnevnom redu je između ostalog i Prijedlog odluke o imenovanju Etičkog vijeća.

SARAJEVO, (Patria) - Na današnjoj četvrtoj radnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo zastupnici će razmatrati Informaciju o radu KJKP „GRAS“ d.o.o. Sarajevo i Informaciju o radu Uprave KJKP „Vodovod i kanalizacija” d.o.o Sarajevo za period od 03.10.2018.-31.12.2018. godine sa Izvještajima o radu Skupštine i Nadzornog odbora preduzeća za period 01.10.2018.-15.01.2019. godine.

Pred zastupnicima je i Prijedlog budžeta Kantona Sarajevo za 2019. godinu kao i Prijedlog Zakona o izvršavanju budžeta Kantona Sarajevo za 2019. godinu. Iako je Ustavnom sudu FBiH federalni premijer Fadil Novalić podnio apelaciju na zahtjev Kluba SDA u Skupštini KS, predsjedavajući Skupštine Elmedin Konaković najavio je da će danas biti usvojen Budžet. Na pitanje šta ako sjednici ne budu htjeli prisustvovati zastupnici SDA, Konaković je kazao da će im se odbiti od paušala. 

Zastupnici će razmatrati i Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za 2019. godinu i Odluku o izvršavanju Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za 2019. godinu.

Na dnevnom redu je između ostalog i Prijedlog odluke o imenovanju Etičkog vijeća Skupštine Kantona Sarajevo. 

#BiH