Članak

Stotine građana na posljednjem ispraćaju Zdravka Grebe

Profesora Grebu na vječni počinak ispratile su stotine prijatelja, kolega, građana koji su se u tišini opraštali od Profesora kako su ga zvali.

SARAJEVO, (Patria) - Na groblju Bare danas je ukopan profesor emeritus Pravnog fakulteta u Sarajevu i bh. intelektualac Zdravko Grebo. Danas je u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu održana i komemoracija. 

Profesora Grebu na vječni počinak ispratile su stotine prijatelja, kolega, građana koji su se u tišini opraštali od Profesora kako su ga zvali. Sahrani su prisustvovale i brojne ličnosti iz svijeta politike, kulture, akademskog života BiH. 

Rođen je 1947. godine u Mostaru. Umro je 29. jauara 2019., na isti dan kada i njegov prijatelj prof. dr. Nijaz Duraković,  lider i osnivač SDP-a BiH. Profesor Grebo ostavio je neizbrisiv trag u historiji BiH, a generacije studenata kojima je predavao opraštale su od svog profesora. Mnogi od njih navode da su naučili mnogo od njega, a oni koji imali priliku i da mu budu prijatelji doživjeli su težak gubitak kao i cijelo bh. društvo.

#BiH