Članak

TUZLA PIJACA Ugašen požar, dvije osobe prevezene u bolnicu

Više detalja biće poznato kasnije.

(Patria) - U centru Tuzle na velikoj gradskoj pijaci izbio je veliki požar. Požar je ugašen,a gašenje je trajalo puna dva sata. Požar izbio u 11:15, ugašen u 13 i 20. U gašenju je učestvovalo osam vatrogasnih jedinica.

Dvije osobe odvezene su u bolnicu zbog gušenja i opekotina. Također nezvanično, uzrok požara je eksplozija plinske boce u ćevabdžinici koja se nalazi pod krovom pijace.  Dvadeset osoba se nagutalo dima u pokušaju da spase robu koju su prodavali na štandovima.

(11:20) - U centru Tuzle na velikoj gradskoj pijaci izbio je veliki požar. Vatrgosci odmah stigli na lice mjesta. Gradom se širi dim i čuju se detonacije, prenosi reporter BHRT-a Marko Divković.

Na terenu su i službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, javlja BHRT. Nezvanično, dvije osobe odvezene su u bolnicu zbog gušenja i opekotina. Također nezvanično, uzrok požara je eksplozija plinske boce u ćevabdžinici koja se nalazi pod krovom pijace. Jake policijske snage i policajci specijalne namjene obezbjeđuju mjesto gdje je požar izbio, jer se radi o velikom tržnom centru. Vatrogasci ulažu napore da se požar ne širi dalje.  

 

 

#BiH