Članak

Sporni transparent i dalje ispred Dačićevog ministarstva u Beogradu

Liga socijaldemokrata Vojvodine ranije je pita ministra vanjskih poslova Srbije Ivicu Dačića da li je on autor transparenta

BEOGRAD, (Patria) – Transparent „Ako Kosovo nije Srbija, ni Republika Srpska nije Bosna!“ još uvijek nije uklonjen ispred zgrade ministarstva vanjskih poslova u Beogradu, piše Patria. 

Liga socijaldemokrata Vojvodine ranije je pitala ministra vanjskih poslova Srbije Ivicu Dačića da li je on autor transparenta koji se mjesecima, uz povremene prekide, nalazi ispred zgrade ministatstva u Beogradu? Pored natpisa se nalazi i ruska zastava.

„Pitamo Ivicu Dačića da li je to politika koju kao ministar spoljnih poslova zastupa? Da li je priča o „korekciji granica“ između Srbije i Kosova samo uvod u novi sukob u Bosni i Hercegovini? Ako ne stoji iza navedenog transparenta i ratnohuškačke poruke koja se iza njega krije, pitamo zbog čega kontroverzni transparent nije uklonjen?, stoji u reakciji LSV-a objavljena početkom februara.

„Ako o zgradu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, u ulici Kneza Miloša, svako može da kači poruke koje želi, LSV pita Ivicu Dačića da li će ispred ulaza u svoje ministarstvo dopustiti transparent sa natpisom: Ovo nije Rusija!“, reagirali su iz LSV te najavili da će donijeti i razapeti vlastiti transparent preko postojećeg, ako postojeći transparent ne bude uklonjen.
 

#Region