Članak

CCI i Ambasada Švedske potpisali saradnju: Učinkovitija javna revizija za smanjenje korupcije u BiH

Centri civilnih inicijativa (danas su sa direktoricom odjela za saradnju u ambasadi Švedske potpisali sporazum o saradnji za četvorogodišnji projekat

SARAJEVO, (Patria) - Centri civilnih inicijativa (CCI) danas su sa Marie Bergström, direktoricom odjela za saradnju u ambasadi Švedske (Sida), potpisali sporazum o saradnji za četvorogodišnji projekat pod nazivom „Učinkovitija javna revizija za smanjenje korupcije u BiH“.

„Drago nam je što možemo doprinijeti transparentnijem društvu u BiH“ - izjavila je tom prilikom, Marie Bergström, direktorica odjela za saradnju u ambasadi Švedske (Sida).

Cilj navedenog projekta je podrška odgovornijem trošenju budžetskih sredstava, kao i smanjenje korupcije unutar javnih institucija BiH. Aktivnosti ovog projekta biće usmjerene na unaprjeđenje transparentnosti i efikasnosti procesa revizije i preporuka koje su dostavljene javnim institucijama BiH; jačanje uloge javnog mnijenja u odabiru javnih institucija koje će biti predmetom revizije kao i pokretanje procesa stvaranja smjernica i zagovaranje jačih zakonskih kazni za neprimjenjivanje preporuka revizora, saopćeno je iz CCI-a.
 

#BiH