Članak

Zvaničnici Kanade čestitali Dan nezavisnosti BiH

Povodom Dana nezavisnosti zastava i drugi državni bosanskohercegovački simboli krase Kanadu i posebno grad Hamilton.

(Patria) - "Cijenimo i pozdravljamo napore Bosanske zajednice u Kanadi na njenom prepoznatom radu za bolju BiH i Kanadu i ohrabrujemo je da nastavi odličnu borbu za bolju BiH i Kanadu”, naveli su kanadski politički zvaničnici u čestitkama Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.Povodom Dana nezavisnosti zastava i drugi državni bosanskohercegovački simboli istaknuti su u Kanadi, posebno u gradu Hamiltonu.

Član Kanadskog parlamenta i član Kanadsko-Bosanskohercegovačke grupe prijateljstva u Parlamentu Bob Bratina čestitao je u ime Vlade Kanade Dan nezavisnosti BiH. 

"U ime Vlade Kanade svim Kanađanima bosanskohercegovačkog porijekla želim sve najbolje povodom Dana nezavisnosti. Članovi vrijedne bosanskohercegovačke zajednice u Kanadi trebaju biti ponosni na ljepotu njihove zemlja, kulture i ljudi. Imam veliku čast da budem glas bosanskohercegovačke zajednice u Kanadi u Parlamentu Kanade i posebno u gradu Hamiltonu. Moja ljubav prema bosanskohercegovačkom narodu, njegovoj kultura i domovini datira od 1978. godine kada sam prvi put posjetio Bosnu i Hercegovinu. Nadam se da ću  jednog dana ponovo doći mu Bosnu i Hercegovinu i još jednom učestvovati  predivnoj kulturi, udisati sviježi vazduh i piti čistu vodu. Primite moje najbolje želje za veliki Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine", rečeno je u čestitki.  

Dan nezavisnosti BiH čestitao je i gradonačelnik Hamiltona Ferd Eisenbergera.

"Zadovoljstvo mi je izraziti najbolje želje i čestitke povodom obilježavanja Dan nezavisnosti BiH u petak, 1. marta 2019. Ovo je važan dan kojim obilježavamo nezavosnost države BiH. Zahvaljujem se za veliki  doprinos bosanske zajednice gradu Hamiltonu. Bosanska zastava se vijori iznad Gradske vijećnice i elektronski simbol grada Hamiltona je u nacionalnim bojama bosanske zastave. Ovo je naše malo priznanje i uvažavanje za doprinos BiH za demokratiju i nacionalnu, vjersku i kulturnu raznolikost u njenom regionu", navedeno je u čestitki.

#BiH