Članak

Izetbegović: Ćesir je napao kameru, a ne kamermana

U trenutku nasrtaja Kebo se nalazio na trotoaru preko puta firme, na javnoj površini.

SARAJEVO, (Patria) - Huso Ćesir napao je kameru, nije napao kamermana, izjavio je danas lider SDA Bakir Izetbegović, povodom napada predsjednika Općinskog odbora SDA Novi Grad Huse Ćesira na fotografa Žurnala Adija Kebu. 

"Naravno, osudićemo svaki vid nasilja. Kad novinari sankcionišu i isključe samo jednog takvog kome istina nije sveta, onda ćemo i mi isključiti Ćesira. Popustli su mu živci i uradio je nešto što nije trebao", kazao je Izetbegović o napadu koji se desio prije dva dana, prenosi N1.

Kebo je napadnut tokom obavljanja zadatka fotografirajući ulaz u firmu Bosnaplast, o čijem poslovanju je Žurnal izvještavao. U trenutku nasrtaja Kebo se nalazio na trotoaru preko puta firme, na javnoj površini. Snimak incidenta, tokom kojeg je Ćesir odgurivao fotoreportera i pokušavao mu oduzeti kameru, zabilježen je na video snimku koji se može vidjeti na Žurnalovom portalu.

Nakon današnje sjednice GO SDA predsjednik GO Čedomir Lukić kazao je da je „osuđena jedna takva aktivnost s tim da je na nadležnim organima da dalje provode ono što je njihov posao, a gospodin Izetbegović i neki zvaničnici SDA su već iznijeli stav koji dijeli kompletno članstvo SDA i Glavni odbor.“

"Moj stav je da je neprihvatljivo da bilo ko napada službena lica pa i novinare. 

Na pitanje da li će unutar stranke biti poduzeti neki koraci prema Husi Ćesiru Lukić je kazao da će se to razmatrati na organima stranke i donositi određene odluke. 

„Opšti stav stranke je da to ne možemo nikako podržati i prihvatiti. Bilo kakvo nasilje stranka ne podržava.“
 

#BiH