Članak

Priština savjetuje građanima da ne putuju u Srbiju

Kosovsko ministarstvo savjetovalo je građanima da privremeno izbjegavaju putovanje kroz Srbiju, kao i da pribjegnu "oprezu i razboritosti" ako ulazak na teritoriju Srbije ne mogu da izbjegnu.

Kosovsko ministarstvo vanjskih poslova savjetovalo je građanima da privremeno izbjegavaju putovanje kroz Srbiju, kao i da pribjegnu "oprezu i razboritosti" ako ulazak na teritoriju Srbije ne mogu da izbjegnu.

To ministarstvo u saopštenju procjenjuje da Srbija nije teritorija koja pruža "minimalnu sigurnost" za njih i zato predlaže "privremeno izbjegavanje kretanja" kroz Srbiju, prenijela je Koha ditore.

Takva reakcija kosovskog ministarstva uslijedila je nakon što je srbijanska premijerka Ana Brnabić izjavila da "Srbija na Kosovu ima posla s ljudima koji su bukvalno izašli iz šume."

Brnabić je spornu izjavu dala na zajedničkoj konferenciji za novinare sa šefom Misije EU-a u Beogradu Semom Fabrizijem.

"Ono što mene najviše plaši, što imate posla sa racionalnim ljudima, sa najgorom vrstom populista, sa ljudima koji bukvalno jesu izašli iz šume. Neki od njih su teroristi koji nisu osuđeni, koji jesu optuženi, a nisu u Tribunalu osuđeni samo zato što su svi svedoci pobijeni i kako da mi znamo šta će oni sledeće da urade sutra. Njima je svejedno je li tamo rat ili nije, to je ono što mene plaši", rekla je.
 

#BiH