Članak

Pucnjava u Teksasu: Raste broj žrtava, napadač ubijen

Policija navodi da je osumnjičeni koji je ubijen u pucnjavi, bio bijeli muškarac star oko trideset godina

(Patria) - Raste broj žrtava pucnjave u Teksasu. Prema posljednjim podacima pet osoba je ubijeno, a više od dvadeset je ranjeno u pucnjavi u gradovima Midland i Odessa na zapadu Teksasa, a među ubijenima je i napadač.

Policija navodi da je osumnjičeni koji je ubijen u pucnjavi, bio bijeli muškarac star oko trideset godina. Nakon početnih izvještaja kako se radi o nekoliko napadača, policija vjeruje da je postojao samo jedan.

Sve je počelo kada je prometni policajac zaustavio osumnjičenog, no ovaj ga je ubio i potom ukrao kamion američke poštanske službe i nastavio nasumično pucati u ljude. Policija ga je uspjela okružiti na parkiralištu kazališta Cinergy i po svemu sudeći u izmjeni vatre ubiti. Policija za sada odbija objaviti njegov identitet ili opisati kako je umro.

Američki predsjednik Donad Trump oglasio se na Twitteru povodom nove pucnajve u Texasu.

"Upravo sam obaviješten o pucnjavi u Texasu. FBI i sigurnosni službenici u potpunosti su angažirani. Uskoro više", napisao je Trump.

Podsjećamo, prije četiri sedmice 22 osobe ubijene su u krvoproliću koje je počinio 21-godišnjak u trgovačkom centru u gradu El Paso.

#Svijet