Članak

Tužilaštvo KS izuzelo dokumentaciju iz Zavoda u Pazariću

Vlada je donijela i niz zaključaka vezanih za Zavod u Pazariću, a posebno da se provedu preporuke iz Izvještaja ombudsmana za ljudska prava iz 2018. godine. 

SARAJEVO, (Patria) - Tužilački tim Tužilaštva KS izuzeo je potrebnu dokumentaciju iz Zavoda u Pazariću nakon što je javno objavljeno da su štićenici vezani za radijatore i krevete. 

"Tokom uviđajnih radnji izuzeta je sva potrebna dokumentacija i dokazi koji će biti korišteni u daljem toku postupka. Rad na predmetu se nastavlja", potvrdio je za medije Alem Hamzić iz Tužilaštva KS. Ranije je rečeno da se vrše i provjere objavljenih fotografija. 

Danas je Vlada FBiH, a nakon što su građani već tri dana izlazili na proteste tražeći smjenu kompletne Uprave, smijenila Nadzorni i Upravni odbor Zavoda kao i direktora Redžepa Salića (SBB). 

Vlada je donijela i niz zaključaka vezanih za Zavod u Pazariću, a posebno da se provedu preporuke iz Izvještaja ombudsmana za ljudska prava iz 2018. godine. Jedan od zaključaka odnosi se i na zapošljavanje neophodnog stručnog kadra kako u Zavodu u Pazariću tako i u svim ustanovama socijalne zaštite čiji je osnivač FBiH.
 

#BiH #ZavodUPazariću #TužilaštvoKS