Članak

Komšić, Džaferović i Dodik uputili telegram saučešća predsjedniku i narodu Albanije

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović također je uputio telegram saučešća predsjedniku Republike Albanije Iliru Meti. 

SARAJEVO, (Patria) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je telegram sauščešća predsjedniku Republike Albanije Iliru Meti povodom stradanja građana
Republike Albanije u zemljotresu koji je zahvatio ovu zemlju.

"Dozvolite da u ime građana Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime izrazim najdbulje saučešće povodom stradanja građana Republike Albanije, nakon zemljotresa koji je pogodio Vašu zemlju. Također, želim izraziti iskrene želje za brz oporavak svih povrijeđenih“, kaže se u Komšićevom telegramu, saopćilo je Predsjedništvo BiH.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović također je uputio telegram saučešća predsjedniku Republike Albanije Iliru Meti. 

"Poštovani predsjedniče Meta, primite izraze mog dubokog saučešća povodom tragedije prouzrokovane zemljotresom koji je pogodio Vašu zemlju. U ovim teškim trenucima iskazujemo duboko saosjećanje i solidarnost s vama. Molim Vas da izraze saučešća prenesete porodicama nastradalih i cijelom albanskom narodu", navodi se u telegramu. 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović je pozvao institucije i humanitarne organizacije u Bosni i Hercegovini, da u skladu sa svojim mogućnostima, ponude pomoć
pogođenim područjima u Albaniji. 

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik također je uputio telegram saučešća.

"Sa velikim žaljenjem i tugom primili smo vijest o razornom zemljotresu koji je pogodio Vašu zemlju, a posebno zbog žrtava ove prirodne katastrofe. Molim Vas da porodicama nastradalih prenesete izraze iskrenog saučešća i solidarnosti zbog bola koji ih je zadesio", navodi se u telegramu.
 
Dodik je naglasio da javnost sa posebnom pažnjom prati napore spasilačkih ekipa na pronalaženju preživjelih, sa željom da se što prije prevaziđu posljedice ove elementarne nepogode.

#BiH #ŽeljkoKomšić #Albanija #PredsjedništvoBiH #ŠefikDžaferović #Zemljotres