Članak

Promovisani diplomanti i magistranti UNSA - Škrijelj: BiH trebaju obrazovani nosioci promjene

Prije dodjele diploma prikazan je film o sedam decenija Univerziteta u Sarajevu.

SARAJEVO, (Patria) - Intoniranjem himne Bosne i Hercegovine i akademske himne “Gaudeamus” u sarajevskoj Zetri počela je svečanost dodjele diploma diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu. 

Rektor UNSA Rifat Škrijelj kazao je u govoru da je ovo 15 dodjela diploma. 

“Oslanjajući se na dugogodišnju strategiju visokih standarda. UNSA daje veliku pažnju kvalitetu studija, budući da samo tako možemo školovati kadrove za izazove sutrašnjice. I dalje ćemo stremiti ka izvrsnosti. Naša orjentacija je daljna integracija u svjetske akademske tokove. Jedino tako možemo ostvariti svoju akademsku misiju, a to je prosperitet društva”, istakao je Škrijelj. 

Potom je diplomantima i magistrantima čestitao i istakao da su danas svi ponosni na njih. 

“Bosni i Hercegovini više nego ikada trebaju obrazovani i sposobni nosioci promjene. Univerzitet u Sarajevu Bosni i Hercegovini danas daruje jedan mali grad od pet hiljada 161 obrazovanog čovjeka”, dodao je Škrijelj. 

Prije dodjele diploma prikazan je film o sedam decenija Univerziteta u Sarajevu.

Odlukom Senata UNSA najbolji studenti primili su posebne značke i priznanja.

Zlatnom značkom odlikovano je 20 diplomanata, a 16 magistranata. 

Uime najboljih studenata obratila se Amna Muhamedović, koja je na Pravnom fakultetu ostvarila prosjek 10.0.

“Usudim se reći da je protekli period najbolja bajka. Smatram da nas, ovakve hrabre i ambiciozne, nastavak bajke čeka. Ogromnu zahvalnost dugujemo profesorima i profesoricama”, istakla je Muhamedović.

Potom su dekani fakulteta promovisali diplomante, magistrante i predstavili one najbolje sa fakulteta koje predstavljaju.

#BiH #UNSA #RifatŠkrijelj #AmnaMehmedović