Članak

Novogodišnja čarolija iz budućnosti stiže u nedjelju

Misteriozna pozorišna potraga, u kojoj su uloge ostvarili Ivana Vojinović, Alisa Čajić-Drmać i Adis Omerović, desit će se i 27. u 18 sati te 29. decembra u 12 sati.

SARAJEVO, (Patria) - Novogodišnja čarolija iz budućnosti“ je interaktivna predstava za djecu, uz podjelu paketića, kojom će Udruženje dramskih glumaca „Mundo Mondo“, u saradnji s JU Međunarodni centar za djecu i omladinu „Novo Sarajevo“, osmu godinu zaredom obradovati najmlađu publiku. Iz daleke 3039. godine u nedjelju, 22. decembra, u 12 sati će stići dvije vile i s dječakom Dingom, ali i svim mališanima u publici, krenuti u potragu za Djeda Mrazom koji je sletio na planetu Zemlju, ali u neku pogrešnu godinu.

Misteriozna pozorišna potraga, u kojoj su uloge ostvarili Ivana Vojinović, Alisa Čajić-Drmać i Adis Omerović, desit će se i 27. u 18 sati te 29. decembra u 12 sati. Sve predstave bit će odigrane u Međunarodnom centru za djecu i omladinu „Novo Sarajevo“.

"Iz godine u godinu pripremamo novogodišnja iznenađenja za našu najdražu publiku, onu pred kojom je možda i najteže igrati, jer njih ne možete prevariti. Djeca lako prepoznaju varate li ih ili ne. Raduju se svim srcem i samo takve, iskrene radosti ostaju zauvijek u sjećanju. I ove godine interesovanje za predstavu je ogromno, i to je samo jedan od pokazatelja našeg odnosa prema djeci i njihovom doživljaju zimskih radosti - poručuju Ivana, Alisa i Adis.

Ulaznice za predstavu „Novogodišnja čarolija iz budućnosti“ dostupne su u sistemu kupikartu.ba i na njihovim prodajnim mjestima po cijeni od 10 KM. Paketiće s naznačenim imenom i prezimenom djeteta potrebno je donijeti najkasnije sat vremena prije početka predstave u Međunarodni centar za djecu i omladinu „Novo Sarajevo‟, Kemala Kapetanovića 17, Grbavica.

#Lifemagazin