Članak

Milanović pobjednik prvog kruga, Grabar Kitarović ide u drugi krug, Škoro ispao

Objasnio je kako nisu toliko važne političke pogreške, koliko je indikativna potpuna dezorijentacija Grabar-Kitarović.

(Patria) - Nakon prvog kruga predsjedničkih izbora u Hrvatskoj u drugi krug idu kao prvoplasirani Zoran Milanović i drugoplasirana Kolinda Grabar Kitarović. Miroslav Škoro na kraju je s nešto malo procenata ispao iz igre.

Zoran Milanović ponio je pobjede u tri najveća grada u Hrvatskoj Zagrebu, Splitu i Rijeci. I Vukovar i Zadar okrenuli su leđa Grabar-Kitarović, Milanović je dominira. No, kada je riječ o BiH pobjedu je odnijela Kolinda Grabar Kitarović.

Milanović se zahvalio svima na glasanju. Poručio je da će narednih 15 dana govoriti o tome kako želi zemlju jednakih.

"Idemo u drugi krug, ali ne idemo u rat, ratovi su gotovi. Idemo u civiliziranu utakmicu pa neka bolji pobijedi. Vjerujem da sam taj bolji ja. Prema nikome sa mržnjim, svjestan da me neće svi birati, moram se obratiti i onim drugim, jer u Hrvatskoj niko ne smije biti drugi niti zapostavljen", kazao je Milanović.

Kolinda Grabar Kitarović u svom govoru pozvala je na zajedništvo.

"Ovo je bila bitka 10 na jednu, imala sam jakog sukandidata u svom političkom spektru, za razliku od Zorana Milanoviću, ali sada se moramo svi skupiti na okup i idemo po pobjedu!", kazala je.

U stožeru Kolinde Grabar Kitarović nije se slušao govor Zorana Milanovića.

Predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković izrazio je u nedjelju zadovoljstvo rezultatom Kolinde Grabar-Kitarović u prvom krugu predsjedničkih izbora ustvrdivši da će

HDZ-ovu kandidatkinju u drugom krugu podržati veliki broj birača Miroslava Škore.

SDP-ova europarlamentarka Biljana Borzan kazala je da je sada mnogo posla pred njima uoči drugog kruga izbora koji će se održati za 14 dana.
Miroslav Škoro u prvom krugu predsjedničkih izbora namučio je Kolindu Grabar-Kitarović, a Slavonija je otišla u Škorine ruke.

Žarko Puhovski na pitanje novinara RTL je li riječ o sabotaži unutar HDZ-a kada je riječ o Kolindi Grabar Kitarović, Puhovski je rekao kako je to otpočetka govorio.

"Od početka sam govorio da je bilo sabotaže u HDZ-u. Zadnjih nekoliko dana su se uspjeli 'skockati'. Prodali su najgoreg kandidata na drugome mjestu. Veliki uspjeh HDZ-a, nije moja velika želja, ali dajem velike šanse za dalje jer su kao stranka jaki", rekao je Puhovski. 

Objasnio je kako nisu toliko važne političke pogreške, koliko je indikativna potpuna dezorijentacija Grabar-Kitarović.

#Region